FaillissementMartijn Benschp2024-04-19T21:11:24+02:00

Uw partner voor een doorstart na een faillissement

✔ Vrijblijvende eerste kennismaking

✔ Binnen één dag eerste contact

✔ Onze juristen gaan direct aan de slag voor u

✔ Het afhandelen van een faillissement kan binnen een week gerealiseerd worden

Snel, betrouwbaar en 24/7 bereikbaar: dat is Raad & Mulder.

Uw Partner voor Financiële en Juridische Dienstverlening

Flexibele en snelle dienstverlening

Een ondernemer benaderde mij met de vraag of ik assistentie kon bieden bij een faillissement. Tijd was hierbij een kritieke factor – de situatie was urgent. Ik legde uit dat het vooral belangrijk is om de financiering voor een doorstart goed te regelen. Na een faillissement is het mogelijk om via een nieuwe BV je eigen onderneming terug te kopen. Hierbij is een goed uitgedachte communicatiestrategie essentieel, zowel richting leveranciers als debiteuren.

Het afhandelen van een faillissement kan binnen een week gerealiseerd worden, mits je de zaken zelf in handen neemt en discretie behoudt om mediapubliciteit te vermijden. Vervolgens volgt er een onderhandelingsweek met de curator of curatoren, waarin de onderneming operationeel blijft.

Raad & Mulder BV: Financiële Dienstverlening op Maat

Doorgaans is het vrij eenvoudig te berekenen wat een curator voor de onderneming zal vragen, wat helpt bij het voorbereiden van de onderhandelingen. Betreft het een staking van de ondernemingsactiviteiten of leveranciers die hun goederen komen opeisen? Niet direct. Er is sprake van een afkoelingsperiode. In dit scenario gaan we uit van een onderneming binnen een BV-structuur. Indien anders, is artikel 287 van de Faillissementswet met een dwangakkoord te prefereren.

Na de doorstart is het mogelijk om de debiteuren, die tegen een bepaald percentage zijn overgenomen, te incasseren. En die potentiële schuld van miljoenen aan crediteuren? Die is dan veranderd in een kostenbesparing. Niet dat we bedrijven aanraden om met deze gedachte te spelen. Gelukkig werkt de wereld niet zo. Echter, een faillissement hoeft niet altijd te leiden tot verarming, dat is een duidelijke zaak.

Raad & Mulder heeft de Juridische Expertise die het Verschil Maakt

Bij Raad en Mulder begrijpen we dat juridische kwesties een grote impact kunnen hebben op uw bedrijf en uw gemoedsrust. Onze ervaren juridische experts bieden een breed scala aan diensten om u te helpen bij het navigeren door complexe juridische vraagstukken.

Of het nu gaat om het opstellen van waterdichte overeenkomsten, het oplossen van geschillen, het omgaan met de Belastingdienst of het innen van openstaande vorderingen, wij bieden u deskundige begeleiding en zorgen voor een snelle en efficiënte afhandeling van uw juridische zaken. U kunt vertrouwen op onze juridische expertise, zodat u zich kunt concentreren op de groei en het succes van uw bedrijf.

Neem Vandaag Nog Contact Met Ons Op

Bij Raad en Mulder staan wij klaar om uw bedrijf te ondersteunen met onze financiële en juridische dienstverlening op maat. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk gesprek. Ontdek hoe wij u kunnen helpen uw bedrijfsdoelen te bereiken en een succesvolle toekomst op te bouwen.

Bel ons op 0570 511 111 of stuur een e-mail naar info@raadenmulder.nl. Wij kijken ernaar uit om met u samen te werken!

Nieuws

In onze nieuwsrubriek vindt u interessante artikelen en inzichten over diverse financiële en juridische onderwerpen. Onze artikelen zijn zorgvuldig samengesteld door onze deskundige adviseurs en bieden u waardevolle inzichten, praktische tips en actuele informatie.

Juridische Hulp bij Ontslag: Een Gids door Raymond Riep, Jurist

Ontslag. Een woord dat bij velen angst en onzekerheid oproept. Of het nu gaat om gedwongen ontslag, een reorganisatie of een arbeidsconflict, de juridische aspecten rondom ontslag kunnen complex zijn. Als ervaren jurist op het gebied van arbeidsrecht, sta ik, Raymond Riep, klaar om u te begeleiden en ondersteunen [...]

Juridisch Advies voor Ondernemers: Raymond Riep Jurist aan het Woord

In de wereld van het ondernemerschap is het belangrijk om op verschillende gebieden goed geïnformeerd te zijn, en één van de cruciale aspecten is het juridische aspect. Ondernemers worden vaak geconfronteerd met een wirwar aan juridische kwesties, variërend van contracten en intellectueel eigendom tot arbeidsrecht en geschillenbeslechting. Gelukkig zijn [...]

Raymond Riep bedrijfsjurist bij Raad en Mulder

In de wereld van bedrijfsovernames is het vinden van de juiste juridische adviseur van onschatbare waarde. Raymond Riep, een autoriteit op het gebied van bedrijfsovernameadvies met diepgaande juridische expertise, komt naar voren als een betrouwbare gids voor ondernemers die streven naar succesvolle transacties. Met decennia aan ervaring en een [...]

Ga naar de bovenkant