BedrijfsfinancieringRaymond Riep2024-04-19T20:47:16+02:00

Uw partner voor bedrijfsfinanciering

✔ Vrijblijvende eerste kennismaking

✔ Alternatieve financieringen tegen lage rente

✔ Begeleiding en ontzorging van A tot Z

✔ Wij gaan direct aan de slag voor u

Snel, betrouwbaar en 24/7 bereikbaar: dat is Raad & Mulder.

Uw Partner voor Financiële en Juridische Dienstverlening

Flexibele en snelle dienstverlening

Een ondernemer benaderde mij met de vraag of ik assistentie kon bieden bij een faillissement. Tijd was hierbij een kritieke factor – de situatie was urgent. Ik legde uit dat het vooral belangrijk is om de financiering voor een doorstart goed te regelen. Na een faillissement is het mogelijk om via een nieuwe BV je eigen onderneming terug te kopen. Hierbij is een goed uitgedachte communicatiestrategie essentieel, zowel richting leveranciers als debiteuren.

Het afhandelen van een faillissement kan binnen een week gerealiseerd worden, mits je de zaken zelf in handen neemt en discretie behoudt om mediapubliciteit te vermijden. Vervolgens volgt er een onderhandelingsweek met de curator of curatoren, waarin de onderneming operationeel blijft.

Raad & Mulder BV: Financiële Dienstverlening op Maat

Doorgaans is het vrij eenvoudig te berekenen wat een curator voor de onderneming zal vragen, wat helpt bij het voorbereiden van de onderhandelingen. Betreft het een staking van de ondernemingsactiviteiten of leveranciers die hun goederen komen opeisen? Niet direct. Er is sprake van een afkoelingsperiode. In dit scenario gaan we uit van een onderneming binnen een BV-structuur. Indien anders, is artikel 287 van de Faillissementswet met een dwangakkoord te prefereren.

Na de doorstart is het mogelijk om de debiteuren, die tegen een bepaald percentage zijn overgenomen, te incasseren. En die potentiële schuld van miljoenen aan crediteuren? Die is dan veranderd in een kostenbesparing. Niet dat we bedrijven aanraden om met deze gedachte te spelen. Gelukkig werkt de wereld niet zo. Echter, een faillissement hoeft niet altijd te leiden tot verarming, dat is een duidelijke zaak.

Raad & Mulder heeft de Juridische Expertise die het Verschil Maakt

Bij Raad en Mulder begrijpen we dat juridische kwesties een grote impact kunnen hebben op uw bedrijf en uw gemoedsrust. Onze ervaren juridische experts bieden een breed scala aan diensten om u te helpen bij het navigeren door complexe juridische vraagstukken.

Of het nu gaat om het opstellen van waterdichte overeenkomsten, het oplossen van geschillen, het omgaan met de Belastingdienst of het innen van openstaande vorderingen, wij bieden u deskundige begeleiding en zorgen voor een snelle en efficiënte afhandeling van uw juridische zaken. U kunt vertrouwen op onze juridische expertise, zodat u zich kunt concentreren op de groei en het succes van uw bedrijf.

Neem Vandaag Nog Contact Met Ons Op

Bij Raad en Mulder staan wij klaar om uw bedrijf te ondersteunen met onze financiële en juridische dienstverlening op maat. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor een persoonlijk gesprek. Ontdek hoe wij u kunnen helpen uw bedrijfsdoelen te bereiken en een succesvolle toekomst op te bouwen.

Bel ons op 0570 511 111 of stuur een e-mail naar info@raadenmulder.nl. Wij kijken ernaar uit om met u samen te werken!

Nieuws

In onze nieuwsrubriek vindt u interessante artikelen en inzichten over diverse financiële en juridische onderwerpen. Onze artikelen zijn zorgvuldig samengesteld door onze deskundige adviseurs en bieden u waardevolle inzichten, praktische tips en actuele informatie.

Joost uit Utrecht

Joost uit Dordrecht en de fiscus Pas werd Joost uit Dordrecht naar mij doorgezonden. Hij heet natuurlijk geen Joost maar Peter en hij woont natuurlijk niet in Dordrecht. Maar in Hoogeveen. Of Enschede. Joost heeft een bouwbedrijf. Ca 25 man personeel. En de pensioenfondsen hadden faillissement aangevraagd. Voor volgende [...]

Ga naar de bovenkant