Ontslag. Een woord dat bij velen angst en onzekerheid oproept. Of het nu gaat om gedwongen ontslag, een reorganisatie of een arbeidsconflict, de juridische aspecten rondom ontslag kunnen complex zijn. Als ervaren jurist op het gebied van arbeidsrecht, sta ik, Raymond Riep, klaar om u te begeleiden en ondersteunen tijdens deze uitdagende periode.

Wat zijn uw rechten?

Een van de eerste vragen die bij ontslag naar voren komt, is: wat zijn mijn rechten? Als werknemer heeft u bepaalde rechten die u beschermen tegen onrechtmatig ontslag. Het is essentieel om te begrijpen wat deze rechten zijn en hoe ze van toepassing zijn op uw specifieke situatie. Als uw juridisch adviseur zal ik samen met u uw arbeidsovereenkomst doornemen, relevante wetgeving bespreken en u informeren over uw rechten.

Onderhandelingen en mediation

Vaak is er ruimte voor onderhandelingen tussen werkgever en werknemer voordat het tot een formele juridische procedure komt. Als ervaren mediator kan ik u helpen bij het voeren van constructieve gesprekken met uw werkgever om tot een oplossing te komen die voor beide partijen aanvaardbaar is. Mijn doel is altijd om een resultaat te bereiken dat uw belangen behartigt en tegelijkertijd de relatie tussen u en uw werkgever zo min mogelijk beschadigt.

Juridische procedures

Als onderhandelingen niet tot een bevredigende oplossing leiden, kan het nodig zijn om juridische stappen te ondernemen. Dit kan onder meer inhouden dat u een ontslagprocedure start bij de kantonrechter of bij het UWV. Als uw juridisch adviseur zal ik u door het proces begeleiden, u informeren over de te nemen stappen en u vertegenwoordigen in de rechtbank indien nodig.

Preventief advies

Naast het bieden van bijstand bij ontslagsituaties, verstrek ik ook preventief advies aan zowel werkgevers als werknemers. Door vooraf juridisch advies in te winnen, kunnen veel geschillen worden voorkomen. Ik kan u adviseren over het opstellen en beoordelen van arbeidsovereenkomsten, het omgaan met arbeidsconflicten en het naleven van relevante wet- en regelgeving.

Neem contact op

Bent u geconfronteerd met een dreigend ontslag of heeft u andere juridische vragen met betrekking tot arbeidsrecht? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Als jurist met jarenlange ervaring sta ik klaar om u deskundig advies en ondersteuning te bieden in deze uitdagende tijden. U kunt contact opnemen via: https://www.raadenmulder.nl/contact/

Samen kunnen we werken aan een oplossing die recht doet aan uw situatie en uw rechten beschermt.