Hieronder volgt het relaas van een klant. Lange tijd -ruim twee jaar- verkeerde hij in onzekerheid of hij zijn bedrijf en zijn woonhuis zou kunnen behouden. Nu is alles zo goed als rond. “Het is 9 maart 2009 en wij zitten bij de accountant om te vertellen dat de Belastingdienst beslag heeft gelegd op onze woning, ons kantoor en de kantoorinventaris in verband met een forse belastingschuld, zowel zakelijk als prive.

Onze accountant adviseert om contact op te nemen met Raad & Mulder Plan Juridische Dienstverlening in Lettele. Raad & Mulder, in de persoon van , heeft in de loop der jaren een goede reputatie opgebouwd. Het kantoor van Mulder beschikt over ruime expertise en jarenlange ervaring met bedrijven (lees: clienten) die hoge schulden hebben opgebouwd en dreigen om te vallen. Een afspraak voor een intakegesprek was snel gemaakt en nog dezelfde middag zaten we bij thuis aan de keukentafel. Vanaf dat moment nam hij de regie in handen.

Dit resulteerde voor ons direct in minder stress en een betere nachtrust. Om een lang verhaal kort te maken, volgt hier een beschrijving van een periode van twee jaar. Het was af en toe erg spannend, maar het verhaal heeft een bijzonder goede afloop. Ruim twee jaar geleden heeft de Belastingdienst beslag gelegd op onze woning en het beslag overgedragen aan de hypotheekverstrekker, hier te noemen de L-bank. Een enorme hoeveelheid brieven, mails, telefoontjes en bezoeken aan de Belastingdienst en de L-bank door volgden.

Ons huis is ternauwernood ontsnapt aan executieverkoop; de veiling stond zelfs al aangekondigd in de krant. Daarnaast liep een langdurige procedure om de schuldsanering rond te krijgen. Ook hier bleef vasthouden. En al waren er talloze telefoongesprekken, mails en brieven voor nodig, hij trok uiteindelijk aan het langste eind. In beide procedures lukte het hem keer op keer om opnieuw bezwaar in te dienen, om beroep aan te tekenen bij de fiscus en de directeur van de Belastingdienst, om gehoord te worden en om uitstel te krijgen.

Nu is alles helemaal rond. De schuldsanering is geregeld. De Belastingdienst is tevreden. En de L-bank wil de hypotheekvorm wijzigen van een aflossingsvrije naar een lineaire of annuiteitenhypotheek. Het is overduidelijk dat wij zonder de kundigheid en ervaring van dit nooit voor elkaar hadden gekregen. Wij beschouwen dan ook als een bijzondere man. En dat is hij!”